/Brukt kredittkortet for mye i jula?

Brukt kredittkortet for mye i jula?

I julehandelen er det lett å bli fristet til å bruke kredittkortet litt for mye. Det er mat som skal handles inn, det er gaver som skal plukkes ut. Eller kanskje du skal reise i julen for å besøke familie og venner. Hvis ikke pengene strekker til er det lett å ty til kredittkortet. Men er det så lurt? Renten på kredittkort er svært høy, gjerne 25% og høyere.

Refinansiering

Hvis du har pådratt deg mye kredittkortgjeld kan det være lurt å forsøke å få refinansiert gjelden. Spesielt om du har flere kredittkort, smålån her og der, eller andre gjeldsposter, kan det være fornuftig å refinansiere alt sammen ved å ta opp ett lån. Et større lån er billigere både med tanke på rente og andre utgifter som påløper et lån. Refinansering er noe du kan få hos flere aktører på markedet.

Dyrt med termingebyr

En av de tingene det er fort å glemme er at hvert lån du har, har sine termingebyrer. Dette er gebyrer bankene og låneinstitusjonene tar for hver betalingstermin. Beløpet i seg selv er ofte ikke så stort, men det blir fort penger av det når du har flere lån og kredittkort.

Dyr rente på kredittkortet

En annen ting er at kredittkort gjerne har høyere rente, selv enn et forbrukslån. Mange tenker på forbrukslån som helt uaktuelt, men faktum er at de fleste kredittkort er langt dyrere enn et forbrukslån. Hvis du greier å betale terminbeløpet hver måned er det ikke noe problem. Utfordringen starter når du ikke greier å betale ned gjelden til kredittkortselskapet hver måned. Da begynner snøballen å rulle, og det er vanskelig å komme ajour. Da kan det være lurt å refinansiere for å få et lån som er lettere å betjene.